TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

pavlii

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 776
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak sportujete vy

26. 08. 2011

Já nevím, jestli se tomu, co dělám, dá vůbec říkat sport? Denně (teprv pár dní) mám skoro hodinový pohyb - buď procházka se psem (asi 5 km/h) nebo projížďka na kole (prům.12 km/h). Dříve jsem nedělala žádný pohyb navíc krom nutné cesty do školy, na nákup apod. Ale tohle nestačí.

Pro zpevnění postavy (já a svaly?..) jsem se chytla stránky cviceni-doma.cz, kde jsem ve 2. týdnu - posiluje se 3krát do týdne v sériích.
Na té samé stránce jsem se dočetla o Intervalovém tréninku - urychluje to metabolismus a tím podporuje spalování - člověk spaluje i po dokončení tréninku, který sám o sobě moc času nezabere. Zkoušela jsem to na kole, šílené. Běh pro mě (říkal kdysi doktor) nepřipadá v úvahu. Tak jsem zkoušela párkrát běh na místě - 30 sekund na plno, 60 zlehka (několikrát opakovat), na foru té stránky jsem četla doporučení, že větší efekt to bude mít v kratších intervalech.

Jaký je Váš denní výdej? A po čem? Já to fitkoučinku zadávám jen to posilování a hodinový pohyb - nějakou cestu pěšky městem, to asi nemá cenu.

A řeším dilema s váhou (tím přístrojem) - zadala jsem sem svou váhu podle staré váhy, která ukazuje jen celá čísla a o 1,8 více než ta novější digitální váha. Takže je přesnější ta digitální - jenže tady mám zadanou tu nepřesnou a větší váhu...
Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 09. 2013 14:25
Ahoj, také se snažím sportovat denně. 3x týdně dělám Taebo (trenér Billy Blanks viz. youtube) po hodině. 2x týdně 30 minut na břicho a hluboký stabilizační sval. O víkendu uklízím nebo jdu na delší procházku se psem... Společně se změnou stravovacíh návyků jsem dohromady zatím shodila 13kg a mám od dvě velikosti menší oblečení. Nyní bych ráda shodila ještě tak 5kg a ještě jednu velikost....nějak to ale nejde...zkusila jsem si snížit příjem, tak uvidíme třeba za měsíc, jestli to bude mít nějaký vliv...Všem přeji hodně zdaru a chuti do cvičení, děláme to pro sebe!
28. 08. 2011 17:23
Ano, váhu to chce stejnou, jak říkají ostatní. Každá váží trochu jinak. Když už máš novou a ta stará zmizela v propadlišti dějin, tak holt zadávej podle těch nových hodnot. To se nedá nic dělat:-)
S intervalovým tréninkem, vzhledem k tomu, co píšeš, bys měla určitě počkat! To je věc pro pokročilé! Takže opatrně. Nebudu ti tu vypisovat, jak všelijak se hýbu - ono je toho totiž u mě dost a dost, i když jsem tohle léto prakticky jen rehabilitovala a na svou tradiční úroveň se teprve dopracovávám zpátky. Ale v kostce: je v tom posilování na pevné fungující svaly, jóga pro ohebnost, pomalu zase zpátky i aerobní činnost (tohle léto hlavně hodně chození - kvůli jarnímu úrazu), zase začne tanec... Prostě celoživotní a často dost náročný pohyb znamená, že se musím hýbat dál, aby tělo fungovalo. Nějaké zkušenosti by tedy byly:-)
28. 08. 2011 17:05
já chodím ráno uklízet a vzhledem k příšernému horku jsem se ještě nedopracovala do posilovny.. ale od zítra už opravdu!! valím jako raketa. Plánuju tak 30 - 40 minut na běžeckém páse a nějaké to posilování (uvidím co ustojím).

Chození po městě asi nemá cenu zadávat, pokud nechodíš 3 hodiny :D a tu váhu.. asi bych do konce cyklu zadávala váhu z váhy staré a další cyklus bych jela už na nové :)
28. 08. 2011 17:04
Já a pohyb? Nevydržím sedět a když sedím zvykla jsem si sedět na velkém míči. Židli do pokoje razantně odmítám i vzhledem ke špatné páteři a ochablému zádovému svalstvu ... Teď o prázdninách jsem téměř denně jezdila na oběd k babi asi 12 minut tam a 12 zpátky rychlostí 17 km/h. Mučila jsem svoje tělo Kill Jill, pokud nevíš, mezi staršími blogy určitě najdeš zmínku. Když je počasí vyrazím na brusle, třeba právě za chvilku vyjíždím s kamarádkou, doufám, že mě prožene... ;-) a ještě začínám uvažovat nad koupí permanentky na Fit Box. Zaujalo mě to, ale zbytečné peníze nejsou, ale když je to investice do zdraví tak až se sesbírám tak.
28. 08. 2011 12:28
Pohyb při hubnutí je stejně důležitý jako změna stravovacích návyků. Každý musí vpolit druh pohybu podle věku, hmotnosti a možností ve svém bydlišti. Já volím především chůzi a, dlouhé procházky denně, sholemi v kopcovitém terénu 2x až 3x týdně. Jóga denně pro posílení břišního svalstva. Dělá mi radost, když se příslušný semaforek zelená
27. 08. 2011 15:17
Zdravím, také si myslím, že je důležité vážit se na jedné (stejné) váze. I když někdy pro kontrolu úbytků stačí i centimetr - někdy je ten úbytek centimentrů v pase na břiše možná důležitější, než celkvý váhový úbytek. Takto mi to říkal i ing. Havlíček. Ke sportovním aktivitám - začala jsem chůzí, nyní již celodenní výlety po horách, jízda na rotopedu, pak i Vacushape a nyní posilovna.
27. 08. 2011 14:46
Ahoj.myslím,že je důležité se vážit stále na jedné váze,to potom nejde oklamat:-)) Pohyb beru každý,myslím,že je daleko prospěšnější se jen projít než to proležet u televize. Jinak přeji ať máš radost z každého pohybu.
27. 08. 2011 14:40
Váhu neřeš ,úbytek sleduj ode dnevážení na nové váze. Každý druh pohybu je pro hubnutí a zpevnění postavy prospěšný.Každá máme jiný životní rytmus a styl a možnosti.Někdy lítám z jedné aktivity na druhou a jindy za celý týden nic.Věnuji se spininku, K2, cvičení,cyklistice,nordic walkink, občas běhám.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři